08 Nov

Hoe om te gaan met een schoonmoeder plant die je gek maakt

Als je op mij lijkt, maakt je schoonmoeder je helemaal gek. Nou, vrees niet - deze blog is er om je te helpen! In dit bericht bespreken we de stappen die je moet nemen om om te gaan met een schoonmoeder die je gek maakt. Beginnend met de eerste stap - omgaan met de emoties. Vaak, wanneer iets ons emotioneel leed bezorgt, is ons eerste instinct om het te vermijden. Maar dat is niet altijd de beste aanpak. Probeer in plaats daarvan je emoties op een gezonde manier te verwerken en ermee om te gaan. Dit zal u helpen om de situatie beter te beheren en meer controle te krijgen.

Inleiding

Het kan moeilijk zijn als je schoonmoeder dingen door het hele huis plant - vooral als ze moeilijk te onderhouden zijn. Maar maak je geen zorgen, je bent niet de enige. In deze blogpost laten we je een paar tips zien over hoe je om kunt gaan met een schoonmoeder die je gek maakt. Georganiseerd worden is de sleutel - begin bij te houden welke planten van haar zijn en welke van jou. Zo voorkom je discussies of misverstanden. Als de onderhandelingen niet werken, is het misschien tijd om een ​​ander huis voor de plant te zoeken! Maar wat er ook gebeurt, denk eraan om kalm te blijven en het eens te proberen - schoonmoeders zijn tenslotte speciaal!

De eerste stap - omgaan met de emoties

Schoonmoeder plant - ieders ergste nachtmerrie. Of u nu de oorspronkelijke eigenaar van de plant bent of er gewoon mee probeert om te gaan, het kan moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen. Vrees niet, want deze blogpost heeft je gedekt! De eerste stap is om te gaan met de emoties die je gek maken. Als je dat niet kunt, wordt het moeilijk om deze kwestie kalm en rationeel te bespreken. Daarna is het belangrijk om een ​​kamerplanten expert te vinden die eventuele misvattingen over planten kan ophelderen. Last but not least, blijf de plant water geven en voeden voor zijn eigen bestwil!

De tweede stap - omgaan met het gedrag

Het kan moeilijk zijn om te proberen om te gaan met een schoonmoeder die je gek maakt. De eerste stap is om het probleem te identificeren - waardoor gedraagt ​​de plant zich vreemd? Zodra u weet wat de oorzaak van het probleem is, onderneemt u actie en pakt u het direct aan. Wees assertief en vastberaden in de communicatie met de plant - laat hem niet wegkomen met slecht gedrag dat elders in huis niet wordt getolereerd. Let goed op en handel snel als er iets verandert in het gedrag van de plant. Uiteindelijk zullen geduld en een beetje begrip een grote bijdrage leveren aan het oplossen van deze frustrerende situatie.

De derde stap - het probleem aanpakken

Een schoonmoeder plant kan een echte pijn in de nek zijn. Ze geven altijd water, bemesten en passen het licht aan, en dat is moeilijk bij te houden! De eerste stap is het identificeren van het probleem. Als je eenmaal weet wat het is, begin dan aan een oplossing te werken. Als dat niet werkt, praat dan met je man of vrouw over het probleem en kijk of ze ideeën hebben. Niemand wil een vervelende schoonmoeder plant in huis, maar met een zorgvuldige planning en wat doorzettingsvermogen kan het worden overwonnen!

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen als mijn schoonmoeder planten door het hele huis sproeit?

Als je schoonmoeder planten door het hele huis sproeit, zijn er een paar dingen die je kunt doen om haar te laten stoppen. Probeer het probleem eerst rustig en beleefd met haar te bespreken. Als ze niet naar je luistert, kun je foto's of video's maken van het spuitincident en deze gebruiken als bewijs voor later. Ten tweede, zorg ervoor dat al uw bezittingen zijn beschermd tegen de spray - dit omvat gordijnen, meubels en zelfs vloeren. Op deze manier, zelfs als ze erin slaagt om je bezittingen te besproeien, zullen ze in ieder geval veilig zijn om nat te worden. Tot slot, de volgende keer dat ze de planten besproeit, maak er dan foto's of video van zodat je bewijs hebt voor later.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn schoonmoeder stopt met overal bloemen te planten?

Een manier om met een schoonmoeder om te gaan die overal bloemen plant, is door haar beleefd te vragen dat niet te doen. Dit lijkt misschien een ingehouden benadering, maar het kan werken als je schoonmoeder er ontvankelijk voor is. Een andere manier is om creatief te zijn en een plan te bedenken hoe je het bloeiproces kunt stoppen. Dit kan het installeren van een luchtreiniger zijn of het gebruik van azijn als afweermiddel. Als deze methoden niet werken, moet je misschien de banden met je schoonmoeder verbreken, omdat dit alleen maar tot meer frustratie leidt.

Wat moet ik doen als mijn schoonmoeder me haar planten niet laat aanraken?

Als je schoonmoeder overdreven kritisch is of weigert te helpen in het huishouden vanwege haar angst voor planten, dan is het eerste dat je moet doen proberen te begrijpen waarom ze deze aversie heeft. Als het alleen maar een persoonlijke voorkeur is, kun je er misschien niets aan doen. Als uw schoonmoeder echter weigert te helpen vanwege een irrationele angst, moet u mogelijk actie ondernemen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen, afhankelijk van de ernst van de situatie: je kunt proberen met haar te redeneren, geduldig uitleggen waarom ze misschien hulp wil bij het planten en water geven van planten, of zelfs overwegen om een ​​tijdje weg te gaan totdat ze over haar angst heen is .

Waarom neemt mijn schoonmoeder steeds mijn tuingereedschap af?

Het kan moeilijk zijn om met een schoonmoeder om te gaan die je tuingereedschap afpakt, maar het is belangrijk om je niet te laten overheersen door woede. Probeer rustig met haar te redeneren of vraag het gereedschap beleefd terug. Als ze nog steeds weigert, moet je misschien wat grenzen stellen, zodat ze weet wat wel en niet is toegestaan ​​in je tuin - zoals tuingereedschap niet wegnemen zonder er eerst over te praten.

Wat kan ik doen als mijn schoonmoeder te dicht bij de planten in huis komt

Er zijn een paar dingen die je kunt doen als je schoonmoeder te dicht bij de planten in huis komt. Het beste is om haar te leren hoe de luchtkwaliteit en gifstoffen kunnen worden verbeterd door planten te laten groeien. Als ze de planten niet schaadt of vertrapt, kun je voorstellen om samen een andere activiteit te zoeken die ze leuk vindt, zoals koffie drinken of een bezoek brengen aan plaatselijke attracties.

Conclusie

Het kan lastig zijn als de schoonmoeder plant iets te veel aandacht begint te krijgen. Of het nu gaat om het constante gezeur, de overdreven uitnodigingen of de algemene bemoeienis, het kan heel moeilijk zijn om te accepteren. Met een beetje geduld en wat strategisch denken kun je echter op een respectvolle en vredige manier omgaan met de schoonmoeder. Ga eerst om met de emoties - emoties zullen er op een gegeven moment altijd zijn, maar je moet er op een gezonde manier mee omgaan. Ten tweede, behandel het gedrag - dit kan betekenen dat je grenzen moet stellen of de schoonmoeder precies moet vertellen wat je van haar gedrag vindt. En tot slot, pak het probleem aan.

+